5 reţete de cocktail-uri

E vară, e cald e soare şi fie că suntem la piscină, la o petrecere pe malul mării sau în propria locuinţă, un cocktail este întodeauna binevenit. Iată cinci reţete ale celor mai cunoscute cinci băuturi din lume
Cosmopolitan
Ingrediente: 50 ml vodcă, 25 ml triplu sec, 25 ml suc de lămâie, 25 ml suc concentrat de afine, vişine sau cireşe.
Cum se prepară: Se amestecă vodcă, triplu sec, sucul de lămâie şi concentratul de afine, vişine sau cireşe într-un shaker. Se amestecă ingredientele un minut apoi se răstoarnă în pahar. Se adaugă cuburi de gheaţă şi se ornează cu o felie de lămâie şi cu o cireaşă.
Blue Margarita
Blue Margarita
Ingrediente: 50 ml de tequila, 20 ml blue curacao, 50 ml suc de lămâie, gheaţă pisată.
Cum se prepară: Se introduc toate ingredientele într-un shaker şi se amestecă foarte bine timp de 30 de secunde. Luaţi apoi un pahar, umeziţi-l pe margine cu suc de lămâie şi apoi se introduce în sare pentru a se obţine o crustă. Se toarnă compoziţia in pahar şi se adaugă gheaţa pisată. Se decorează cu coajă de lămâie verde.
Manhattan
Manhattan
Ingrediente: 25ml whisky, 25 ml vermut dulce, 5 ml bitter.
Cum se prepară: Se amestecă ingredientele într-un shaker timp de 1 minut. Se toarnă conţinutul într-un pahar şi se decorează pe margine cu o cireaşă.

Sex on the Beach
Sex on the beach
Ingrediente: 30 ml de vodcă, 25 ml lichior de piersici, 30 ml suc de portocale, 30 ml suc de piersici, 30 ml suc de ananas, cuburi de gheaţă.
Cum se prepară: Se introduc toate ingredientele într-un shaker şi se adaugă câteva cuburi de gheaţă. Se amestecă până gheaţa se topeşte apoi se toarnă într-un pahar. Se decorează cu o coajă de portocală.

Mojito

Mojito

Ingrediente: 40 ml rom, 25 ml sirop zahăr brun, 25 ml suc de lămâie verde, 20 de ml apă minerală, frunze de mentă, gheaţă pisată.
Cum se prepară: Se zbrobesc frunzele de mentă şi împreună cu toate ingredientele se introduc într-un shaker şi se amestecă 5-10 secunde. Te toarnă în pahar şi se completează cu apă minerală. Se decorează tot cu frunze de mentă proaspete.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu