Cum scăpăm de balonare prin trei mişcări de masaj


Abdomenul are tendinţa să se umfle la primul „stimulent” alimentar şi să-ţi strice talia tocmai când ar trebui să arăţi mai bine şi să ai o ţinută impecabilă? Problema se poate rezolva rapid prin câteva mişcări circulare de masaj, făcute cu mâna, în sensul acelor de ceasornic, care pun bazele stării de bine.

După această pregătire, se trece la masajul specific, ce stimulează tran­zitul intestinal. Masajul se execută în poziţie întins pe spate cu genunchii îndoiţi şi tălpile sprijinite pe podea. Sub fese se aşază o pernă.

Se începe cu un exerciţiu ce constă în „fixarea” unui punct pe abdomen, situat la o distanţă de trei degete deasupra ombilicului. Se aşază palmele în această zonă, se apasă abdomenul cu degetele şi se „trage” astfel de piele spre exterior. De fapt, degetele alunecă pe abdomen înspre exterior, în timp ce se face o mişcare de inspiraţie adâncă. Apoi se expiră. Se repetă aceste mişcări de trei ori. Se face o pauză, apoi se repetă aceleaşi mişcări pornind dintr-un alt punct, situat la jumătatea distanţei dintre cel precedent şi buric. Se repetă acest exerciţiu tot de trei ori, apoi se procedează la fel ca în exerciţiile precedente, dar chiar deasupra buricului.

Al doilea exerciţiu constă în plasarea palmelor pe abdomen, sub buric, cu degetele formând un „V” şi marginea palmelor sprijinită pe oasele bazinului. Se apasă uşor ab­do­me­nul cu degetele în timp ce se inspiră adânc, apoi se expiră. Se repetă exerciţiul de cinci ori.

Pentru al treilea exerciţiu se aşază palmele ambelor mâini sub şirul stâng al coastelor. Se apasă această parte a abdomenului în timp ce se inspiră, ca şi cum aţi vrea să băgaţi vârfurile degetelor sub coaste, apoi se expiră. Se repetă exerciţiul de patru ori, apoi se face la fel şi în partea dreaptă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu