Păr cu volum? Ce trebuie făcut

 Nu fiecarea femeie este fericita posesoare a unui păr bogat. Dacă te numeri printrece cele care au o podoabă capilară fără volum, iată ce trecuie să faci ca să para mai des.
1. Un prim sfat care a dat de obicei rezultate în această situație esta să apelezi la un stilist, care să-ți facă șuvițe în culori mai deschise sau mai închise, după caz, cu vreo două tonuri decât culoarea pe care o are părul tău. Aceste șuvițe vor da părului tău senzația de volum. 
2. Pentru o coafură cu volum, trebuie să-ți tunzi părul în scări, la o lungime medie. Se știe că, cu cât părul este mai lung, cu atât pierde din volum. Și dacă, totuși, ești îndrăgostită de o podoabă capilară cât mai lungă, îți poți strânge părul înainte de culcare într-o coadă în vârful capului.
3. Evită cât poți de mult balsamul, mai ales dacă ai părul lung și drept, pentru că o să devină foarte moale. Ai grijă să nu întinzi părul prea tare, pentru că s-ar putea să devină prea alunecos și să nu mai poată fi coafat.
4. Nu îți pieptăna părul atunci când este ud! Acesta se va întinde în exces, iar buclele vor dispărea. După  baie înfășoară-ți părul într-un prosop și așteaptă până acesta va absorbi apa.
5. Atunci când îți usuci părul folosește-te de feon și de o perie rotundă. După ce ți-ai zvântat pe jumătate părul cu feonul, stând su capul în jos, prinde-l pe porțiuni mici și, pentru început, usucă-ți firele libere de la ceafă, rotind peria încontinuu sub jetul de aer cald. Desfă porțiunea următoare și fă același lucru. Încearcă să-ți usuci șuvițele în sensul opus creșterii părului, pornind întotdeauna de la rădăcină. Continuă astfel până la sfârșit. O alternativă de coafare a părului, este cea cu difuzorul de păr, mult mai la îndemână oricui.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu