De ce e inutilă social media

Cu toate că pare un tărâm al tuturor posibilităţilor, unde marile corporaţii îşi găsesc clienţi, angajaţi şi idei de business, în realitate social media nu este atât de utilă cum ne-am aştepta.
Două miliarde oameni sunt deja online. Pot fi accesaţi aproape de oriunde şi pot fi folosiţi cu uşurinţă pentru diverse campanii de marketing. Sunt însă reţelele de socializare cu adevărat utile corporaţiile? The Economist aduce câteva argumente în defavoarea Facebook, Twitter sau LinkedIn.

Cea mai mare calitate a reţelelor de socializare este, spun specialiştii în domeniu, capacitatea de a creea în mod nemărginit o legătură între o companie şi clienţii săi. Acesta este şi motivul pentru care marile corporaţii au echipe întregi care se ocupă îndeaproape de monitorizarea reţelelor de socializare, pentru a afla care este părerea clienţilor lor. De asemenea, social media permite societăţilor să răspundă foarte rapid la plângerile venite din partea clienţilor. Întrebarea care se ridică este în ce măsură corporaţiile ştiu să interpreteze multitudinea de informaţii la care au acces în acest mod. 62% dintre angajaţii care monitorizează activitatea de pe Facebook, sau de pe alte reţele similare, susţin că mare parte din activitatea lor este inutilă pentru că nu ştiu cum să interpreteze informaţiile respective, se arată într-un studiu realizat de compania de consultanţă Capgemini. Lucrurile vor fi şi mai grave, în condiţiile în care se estimează că în 2012 cantitatea de informaţii va creşte de 40 de ori.

Şi a răspunde rapid consumatorilor supăraţi poate fi o capcană, cu rezultate nefaste pe termen lung. Corporaţiile care fac acest lucru au mari şanse de a neglija o parte importantă a clienţilor- cei care nu obişnuiesc să posteze, concentrându-se pe un număr mic de activişti. Şi cei care nu au devenit clienţi sau persoanele în vârstă pot fi ignorate în acest mod.

Concluzia? Cu cât există mai mulţi oameni care postează, cu atât postarea unui individ atrage mai puţină atenţie. În aceste condiţii, este extrem de complicat pentru companii să găsească informaţii utile într-un noian de lucruri prea puţin importante. Sumele cheltuite de companii pentru a găsi calea către buzunarele consumatorilor vor creşte, pentru că trebuie să investească în mai multe canale pentru a ajunge la acelaşi număr de potenţiali clienţi. Chiar şi aşa, pentru consumatori totul este un zgomot de fond.
Read More

Icre de Stiuca Batute la Mixerul de Bucatarie

“Icrele de ştiucă sau de păstrăv pot fi contaminate cu ouă de tenie. De aceea, acestea trebuie mai întâi congelate şi sărate, pentru a distruge parazitul. Cel mai recomandat ar fi să cumpăraţi icre in- spectate sanitar-veterinar.
Icre de Stiuca Batute la Mixerul de Bucatarie
Timp de preparare: 30 minute.
Ingrediente: 100 g icre proaspete de stiuca, 350-400 g ulei, sucul de la o jumatate de lamaie,1 ceapa, iar pentru ornat: 1 ardei rosu taiat felii, 1 castravete taiat felii.
Ustensile de bucatarie: razatoare
Electrocasnice: mixer de bucatarie (Sfatul Bucatarului: nu este recomandat blenderul sau robotul de bucatarie, pentru ca icrele nu se leaga), frigider.
Preparare:
Scoateti icrele din frigider cu o jumatate de ora inainte sa incepeti sa le preparati. Amestecati icrele la mixerul de bucatarie, adaugand cate putin ulei si suc de lamaie.Icrele de stiuca sunt foarte gustoase, dar consuma mult ulei, asa ca nu va speriati daca la un moment dat vi se pare ca s-au taiat, ci continuati sa le amestecati cu ulei si suc de lamaie. Apoi adaugati ceapa data pe razatoare, le mai amestecati putin si gata.

retete culinare preparare icre
Va dati seama ca icrele sunt gata daca nu mai curg, ci s-au intarit.
retete culinare icre gata
Le puteti orna cu ardei rosu si castravete si le serviti ca aperitiv la un meniu special, cum ar fi cel de Revelion. Icrele gata ornate se pastreaza cel mai bine la frigider.
retete culinare icre pe paine
Read More

Cadouri de sarbatori care tin mult

Multe cadouri pe care le primim sau le dam altcuiva de Craciun nu rezista mult timp. Exista unele daruri care pot tine o viata intreaga, trebuie doar sa ne gandim bine inainte de a le alege.
O idee foarte buna este sa-i cumperi celui drag un pom, eventual unul fructifer. Astfel, el sau ea va tine minte o viata intreaga acest cadou, bineinteles, daca are unde sa il planteze. In cazul in care doresti sa oferi cuiva un cadou original si trainic, si o planta in ghiveci este o alegere inspirata.
O alta idee foarte buna este sa oferi cadou un cutit de bucatarie de calitate. Poate suna periculos, dar cutitul este unul dintre cele mai folosite obiecte. Trebuie cautat un cutit rezistent si care sa nu se strice dupa putin timp.
O alta varianta la care te poti gandi este un birou. Acesta este un obiect necesar oricui si care va fi folosit pe termen lung. Magazinele de antichitati pot fi un loc unde ai putea gasi ceea ce iti doresti pentru cel drag.
Pentru cei care tin pasul cu tehnologia, o geanta de laptop este cea mai buna varianta. Nu orice geanta rezista mult timp, ci una din piele. Datorita utilizarii zilnice a laptopului, cel care va primi un astfel de cadou iti va fi recunoscator si se va gandi la tine zilnic.
Read More

Cele mai smechere jocuri de pe facebook

Facebook a prezentat lista celor mai indragite jocuri sociale ale anului 2011, iar baietii de la Zynga, cei mai cunoscuti in domeniu, n-au reusit sa inhate primul loc. Lista a fost construita pe baza numarului de utilizatori activi, dar si pe baza recomandarilor, si include jocuri realizate in toate partile lumii.
Pentru Zynga, nu e chiar tragedie, caci dintre primele 10 jocuri, compania are 4. Locul intai este ocupat de Playdom, acum o companie Disney.
Iata lista completa:
1. Gardens of Time (realizat de Playdom)
2. The Sims Social (EA)
3. Cityville (Zynga)
4. DoubleDown Casino (DoubleDown Entertainment)
5. Indiana Jones Adventure World (Zynga)
6. Words With Friends (Zynga)
7. Bingo Blitz (Buffalo Studios)
8. Empires & Allies (Zynga)
9. Slotomania-Slot Machines (Playtika)
10. Diamond Dash (wooga)
Reteaua de socializare a afisat si cateva statistici, prin care arata ca userii sai sunt destul de activi in privinta jocurilor. Peste 25% din utilizatorii retelei se joaca cel putin o data pe zi. Jucatorul mediu din statistica este activ in cel putin 3 jocuri in fiecare luna.
Read More

Ce amendă iau cei fără anvelope de iarnă

Şoferii prinşi circulând fără anvelope de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei riscă reţinerea certificatului de înmatriculare şi amenzi cuprinse între 9 şi 20 de puncte, respectiv între 603 şi 1.340 lei.
Mult mai dure vor fi amenzile pentru şoferii care nu au maşinile dotate cu cauciucuri de iarnă şi care provoacă blocaje în trafic: amenzi cuprinse între 2500 şi 4000 de lei.. Pe de altă parte, cei care şi-au dotat maşinile cu lanţuri şi le folosesc pe porţiuni unde acest lucru nu se justifică, stricând asfaltul, riscă aceleaşi penalizări.
Anvelopele sunt definite din punct de vedere tehnic de regulamentele Comisiei Europene. Cumpărătorii anvelopelor all-season trebuie să fie atenţi şi să caute semnele prevăzute de lege: iniţialele M şi S, care vin de la "mud" şi "snow", un fulg de nea, sau o crestă de munte. Şi adâncimea canalului este o condiţie obligatorie: el trebuie să fie neapărat de 5 mm.
Read More

Moş Crăciun ajunge în mai multe oraşe

În perioada 12-23 decembrie, Moş Crăciun ajunge în mai multe oraşe cu ajutorul Caravanei Coca-Cola oferind surprize celor care îl îndrăgesc. Caravana porneşte din Bucureşti pe 12 decembrie şi ajunge apo în oraşe precum Craiova, Timişoara, Oradea sau Sibiu. Moş Crăciun ajunge în fiecare oraş însoţit de ajutoarele sale şi un alai de trei camioane Coca-Cola pline cu daruri. Jucării, băuturi răcoritoare şi alte cadouri vor fi oferite de personajele Caravanei lui Moş Crăciun.
"În fiecare an în apropierea sărbătorilor de iarnă, Coca-Cola îşi surprinde consumatorii şi partenerii într-un mod inedit. Iar pentru că Moş Crăciun este un personaj ce face parte din istoria Coca-Cola, Caravana îl aduce mai aproape de fiecare dintre noi", a declarat Miruna Smeureanu, director de comunicare Coca-Cola România.
Read More

Trucuri de înfrumusețare de care nu ai mai auzit


Exista numeroase trucuri simple care te pot ajuta sa arati fabulos fara sa mai fii nevoita sa mergi la salon sau sa cheltuiesti o gramada de bani!
1. Trucuri pentru par
- Pentru bucle naturale, dormi cu parul strans intr-un coc rasucit;

- Foloseste ulei de cocos pentru a da stralucire parului;

- Daca vrei volum, stai cu capul in jos cand iti usuci parul cu uscatorul;

- Cand ti se ingrasa parul, poti sa tamponezi radacinile parului cu pudra de talc. Aceasta va absorbi sebumul.

2. Trucuri pentru ochi

- Foloseste creion de ochi alb pe pleoapa inferioara. Acesta iti mareste ochii si te face sa arati fresh;

- Uleiul de masline este cel mai bun demachiant pentru zona ochilor;

- Pentru mai multa rezistenta, aplica fardul de ochi cu o pensula umeda;

- Incalzeste ondulatorul de gene cu uscatorul de par inainte de folosire. Acesta iti intoarce si mai mult genele.

- Daca ai cearcane, nu folosi rimel pe genele inferioare.

- Aplica fard alb stralucitor in coltul interior al ochiului pentru mai multa luminozitate.

3. Trucuri pentru buze

- Exfoliaza-ti buzele cu o periuta de dinti moale inainte de a aplica rujul;

- Aplica un lip-gloss transparent pe mijlocul buzelor, daca vrei mai mult volum;

- Daca vrei ca rujul sa reziste mai mult timp, aplica mai intai creion de buze in aceeasi nuanta si intinde-l pe toata suprafata buzelor;

- Aplica miere in fiecare seara pe buze, pentru a le hidrata.

4. Trucuri pentru fata

- Daca vrei sa stii ce blush ti se potriveste, depune putin efort timp si vezi ce culoare au obrajii tai;

- Pentru o uniformizare si acoperire buna, aplica fondul de ten dinspre centrul fetei, spre exterior.

- Aplica un fard iluminator in partea de sus a obrajilor, pentru un look fresh;

- Blush-ul se aplica la o distanta de 2 degete de nas, ascendent, spre tample;

- Pentru a fixa machiajul si a-i oferi rezistenta, pulverizeaza la final apa termala.
Read More